Det beste fra to verdener? Eller det verste?
Den såkalte Tractorri i all sin prakt.
Det beste fra to verdener? Eller det verste?

Det beste fra to verdener? Eller det verste?

Hva skjer når man mikser en Ford Mustang med en Lamborghini?

Å blande to helt forskjellige biler til et custombygg kan være en god ide. Eller en veldig dårlig ide. Alt ettersom. For selv om man har en klar ide om å skape et mesterverk, kan det fort gå den andre veien, noe som særlig gjelder hvis man tar utgangspunkt i to helt ulike biler fra to helt ulike verdener.

Ford Mustang. Lamborghini Gallardo. To totalt ulike biler på alle mulige måter. Men businessmannen John Haugh fant ut at han ville ha Lamborghiniens E-gear system, med girhendler bak rattet for ekstra raske girskifter i sin Mustang.

Dermed ble hans 2007 Mustang startpunktet for et av de villeste customprosjekt i dette århundret. Rick Roush fikk oppdraget med å mikse en Mustang med en Lamborghini Gallardo, med Darrell Mayabb ansvarlig for designet. Sluttresultatet ble den såkalte 2009 Ford Lamborghini Tractorri Custom Coupe, som ble vist på SEMA i 2009, og som var fullt ut kjørbar på alle mulige måter.

To Mustanger ble brukt for deler, og tusenvis av timer gikk med til å lage custom one-off parts. Alt av drivverk kom fra Lamborghinien (inkludert V10-motoren på 520 hk), og interiøret var også fra den italienske superbilen, samt ABS-bremsene og firehjulstrekket. Mye tid ble også brukt på den unike bakenden, før det hele ble lakkert i candy apple red.

Det ferdige resultatet ble sagt å ha kostet 700.000 dollar (sannsynligvis et litt overdrevet tall, samtidig er mengden arbeidstimer på et slikt prosjekt betydelig), og bilen ble en stor publikums-hit på SEMA. Bilen dukker av og til opp salgs, senest hos Barrett-Jackson i 2019 med No Reserve. En gøyal blanding av to ulike verdener? Eller bare helt bortkastet tid og penger på noe som ikke gir noen som helst mening? Hva mener du?