Queen-vokalistens Rolls er til salgs!
En klassisk Silver-Shadow med rockehistorikk kan ikke bli feil.
Queen-vokalistens Rolls er til salgs!

Queen-vokalistens Rolls er til salgs!

Nå har du sjansen til å sikre deg virkelig heftig rockehistorie!

Queen er et av tidenes største rockeband, og Freddie Mercury er for mange tidenes største rockevokalist. Bandets trommeslager Roger Taylor var en stor bilentusiast, og skrev den kanskje ultimate hymne til hva som er så magisk med biler: “I’m In Love With My Car”, en låt som dukket opp på albumet A night at the Opera i 1975, albumet som gjorde at gruppen virkelig tok av på salgslistene.

Utover andre halvdel av syttitallet var Queen gigantiske, og pengene strømmet inn. I 1979 kjøpte Freddie Mercurys selskap Goose Productions Ltd. en sølvfarget 1974 Rolls-Royce Silver Shadow, som ble brukt til å transportere vokalisten rundt omkring. Mercury hadde ikke sertifikat, og hadde derfor egen privatsjåfør som alltid var tilgjengelig.

Denne bilen lakkert i fargen Silver Chalice med blått interiør, skal selges av auksjonshuset RM Sotheby’s den 5.november i London, og blir tilbudt som «Offered without reserve». Noe som betyr at høyeste bud får bilen. Auksjonsbeløpet i sin helhet går til Superhumans Center, en veldedighetsorganisasjon som tilbyr nødhjelp til Ukraina.

Auksjonshuset opplyser om at bilen har stått lagret i lengre perioder, og at den derfor bør gjennomgå en mekanisk inspeksjon før man tar den i bruk. Med på kjøpet får man en solid bunke servicehistorikk, hvor det meste av papirene står i navnet til Mary Austin, Mercurys tidligere partner. Et brev fra Jim Beach, som i lengre tid var manager for bandet, verifiserer bilens celebritets-status. I brevet står det at etter Mercurys bortgang i 1991, så ble bilen brukt av vokalistens søster Kashmira Cooke, som kjøpte bilen fra The Freddie Mercury Estate i 2003. Hun hadde så bilen fram til den ble solgt på auksjon i 2013 for 60.000 pund. Kjøperen den gang er nå mannen som selger bilen ni år senere.

Den som blir den nye heldige kjøperen av bilen vil kunne oppleve ekte rockehistorie med Rollsen, og føle seg som en Great King Rat eller en Good-old fashioned Lover Boy som spiller The Millionaire Waltz bak rattet, med en Sweet Lady som passasjer, eller kanskje til og med hele baksetet fylt av Fat Bottomed Girls. Føler man seg Stone Cold Crazy kan man ta en tur på Rudskogen og kjøre In the lap of the gods, som fort kan føre til Sheer Heart Attack. Det sies at Leaving Home Ain’t Easy, men med Rollsen tar man gladelig en tur ut til kysten for litt Seaside Rendezvous og More of that Jazz. Forhåpentligvis vil eieren beskrive bilen som Good Company og hviske ømt til den: You take my breath away, mens han beskriver den som Love of my life, og den vil være perfekt for Lazing on a Sunday Afternoon. God save the queen!