Syttitallets kanskje aller dyreste bil til salgs
Dekadent luksus fra øverste hylle.
Syttitallets kanskje aller dyreste bil til salgs

Syttitallets kanskje aller dyreste bil til salgs

Kun ett eksemplar ble laget for en kunde med særdeles solid økonomi.

“And now for something completely different” som Monty Python pleide å si. Hva med en Rolls-Royce ombygd til jaktkjøretøy for Kong Hassan II av Marokko? Den står til salgs i Tyskland, og du kan dermed bli eier av en helt unik bil som det kun finnes ett eksemplar av.

Jaktkjøretøy var stor status på 70-tallet i den arabiske verden, og ble brukt i forbindelse med falkejakt (hvor man bruker dresserte falker for å ta fugler). Det er en kostbar form for jakt, siden dresserte jaktfalker er kostbare, og dermed passet falkejakt perfekt for de aller rikeste. Når man så skulle dra ut til et sted for å utøve falkejakten var det også viktig med et statustungt kjøretøy ombygd for falkejakt.

Det innebar at man kjøpte en superkostbar bil, som så ble ombygget før den ble levert til sin nye eier. Ombyggingen kunne innebære firehjulstrekk, hevet bakkeklaring, spesiallagde sitteposisjoner for falkoneren (eller skytteren hvis man jaktet med gevær) og nedleggbar frontrute slik at ikke falken krasjet i vinduet på vei tilbake med byttet.

Kong Hassan II av Marokko slo virkelig på stortrommen da han skulle ha jaktbil, og kjøpte syttitallets aller dyreste bil fra fabrikk for formålet: Rolls-Royce Camargue. Men av alle Camarguer bygget på syttitallet er nok dette den dyreste, for den gikk så til sveitsiske Sbarro (som garantert fikk en heftig sum for jobben). Sbarro var kjent for spinnville kreasjoner, og når han var ferdig med oppgaven var nok den totale prislappen høyere enn for noen annen bil syttitallet.

Syttitallets 20 dyreste biler

Sbarro satte på store ballongdekk, kappet av taket, fjernet dørene og monterte inn en nedleggbar frontrute. Ifall det skulle begynne å regne i Marokko, ble bilen også utstyrt med en særdeles enkel soft-top løsning. Eksosanlegget ble lagt ut mot siden bak, som kan tyde på at det ble gjort en trimmingsjobb, men intet er kjent i så måte.

Innvendig finner man en mengde overdådig skinn av beste Connolly-variant i en herlig oransjebrun farge, med lyseblå sikkerhetsbelter, og blå detaljer i dashbordet for å få en fin harmonisk kontrast til det brunoransje. Bilen var å se i en del bilblader på syttitallet, og ble i 2016 solgt for €248,000 til en ny eier i Tyskland. Det er nøyaktig samme sum som bilen står til salgs på AutoScout24.com. akkurat nå, med en oppgitt kjørelengde på 36.000 km.  Drømmer du om å begynne med falkejakt, er dette bilen. Løp og kjøp!